Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
20-10-2017

Recht op onregelmatigheidstoeslag gedurende vakantiesEen groot deel van de werknemers ontvangt een onregelmatigheidstoeslag bovenop het reguliere loon. Afhankelijk van de hoogte van de onregelmatigheidstoeslag en het reguliere loon is het voor de ene werknemer een leuk extraatje, en voor de andere werknemer vormt de onregelmatigheidstoeslag een belangrijk deel van zijn loon.

Maar niet alle werknemers krijgen de onregelmatigheidstoeslag doorbetaald tijdens vakanties. Dat betekent dus een (forse) inkomstendaling gedurende de periode dat de werknemer van zijn vakantie geniet. In sommige gevallen kan het de werknemer ervan weerhouden om vakantie op te nemen, om maar niet met een inkomensdaling te worden geconfronteerd. En dat terwijl een vakantie voor menig werknemer belangrijk is, vanwege de recuperatiefunctie: even ontspannen om daarna weer met frisse energie het werk te kunnen hervatten.

Hoe verhoudt de onregelmatigheidstoeslag zich met het recht op vakantie?

Deze week besteden wij aandacht aan een zaak, waarin de werknemer tijdens periodes van vakantie geen onregelmatigheidstoeslag betaald had gekregen. De werknemer vorderde met terugwerkende kracht over enkele jaren betaling van de onregelmatigheidstoeslag over de periodes waarin hij vakantie had genoten. Lees hier verder: https://www.spee-advocaten.nl/nieuwsbrieven#1  
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Jobalert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Jobalert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

    Gekozen opleidingsniveaus:

      Op welk e-mailadres?