Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
24-01-2020

Overtreding van concurrentie- en geheimhoudingsbeding komt een werknemer duur te staanWerknemer had zijn (brandbeveiligings)bedrijf verkocht en was vervolgens in dienst getreden van de verkochte vennootschap. Zijn arbeidsovereenkomst met ingangsdatum 12 april 2014, bevatte een non-concurrentie- en een relatiebeding, dat zowel tijdens de arbeidsrelatie als gedurende een periode van 12 maanden daarna gold. Daarnaast was een geheimhoudingsbeding overeengekomen. Al deze bedingen waren versterkt met een boetebeding. De arbeidsovereenkomst is met een vaststellingsovereenkomst gedateerd 26 januari 2015 geëindigd per 28 februari 2015.
In deze beëindigingsovereenkomst is overeengekomen dat het relatie- en het geheimhoudingsbeding uit de arbeidsovereenkomst zijn blijven gelden.

Werknemer heeft tijdens het bestaan van de arbeidsovereenkomst facturen van werkgever doen innen op een aan hem in privé toebehorende bankrekening. Werkgever heeft daarvan aangifte gedaan en werknemer is daarvoor veroordeeld tot 60 uur dienstverlening. Het fraudeleus geïnde bedrag is inmiddels terugbetaald. Verder heeft werknemer tijdens het bestaan van de arbeidsovereenkomst een eigen (nieuw) bedrijf opgericht, dat zich óók brandbeveiliging bezig hield.

Meer over deze kwestie leest u hier

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?