Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
13-04-2017

Optimaliseer je LinkedIn profiel

Het goed instellen van je openbare en persoonlijke profielpagina op LinkedIn is voor veel mensen een hele opgave. Daarom hebben wij vier tips om je LinkedIn profiel te optimaliseren!

 1. Personaliseer de URL van je openbare profiel
  De URL van je openbare LinkedIn profiel eindigt op een hoop verwarrende nummers en letters? Dit ziet er niet professioneel uit. Dit kan je zelf gemakkelijk aanpassen waardoor je ook makkelijker te vindbaar wordt. Je kunt dit doen door naar je openbare profiel te gaan en op de rechterkant op URL van je openbare profiel op het potloodje te klikken. Vul hier je persoonlijke URL in en druk opslaan.
 2. Optimaliseer je vindbaarheid voor zoekmachines
  Door zoektermen aan je profiel toe te voegen, optimaliseer je de vindbaarheid in zoekmachines als Google en Bing. Kies zoektermen waarop je gevonden wilt worden en voeg deze zoekwoorden toe aan verschillende secties van je profiel, zoals je kop of in de samenvatting.
 3. Pas je zichtbaarheid van je openbare profiel aan
  Wil je liever niet dat iedereen op LinkedIn alles van je kan zien wanneer je wordt gezocht? Pas dan de zichtbaarheid van de openbare profiel aan en bepaal zelf hoe je wordt weergeven in zoekmachines als Google of Bing. Dit kan ook aan de rechterkant je openbare profiel bij Uw openbaar profiel aanpassen.
 4. Updates over profielwijzigingen uitzetten
  Wil je niet dat al je connecties een melding krijgen wanneer jij je profiel update? Ga hiervoor naar je persoonlijke profielen klik op Profiel bewerken en scroll iets naar beneden. Vervolgens kan je aan de rechterkant bij Uw netwerk op de hoogte stellen de schuif op Ja of Nee zetten.

Bron: Personato

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


  Gekozen opleidingsniveaus:

  Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


   Wat is je voornaam?

   Op welk e-mailadres?