Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
12-10-2017

Ontslagname door werknemer geeft risico loondoorbetalingsverplichting

Als een werknemer ontslag neemt, eindigt daarmee normaal gesproken het dienstverband. De afwikkeling van het dienstverband geschiedt in de regel probleemloos.

Maar wat te doen wanneer uw werknemer boos tegen u, of één van zijn collega’s roept: “Bekijk het maar, ik kom niet meer terug”. En wat als de werknemer vervolgens ook enige tijd van het werk weg blijft?

Heeft de werknemer dan beoogd om ontslag te nemen? En wat wordt van u als werkgever in zo’n situatie juridisch verwacht?

Dergelijke situaties doen zich in de praktijk toch vaker voor dan u wellicht denkt. Zo heeft het gerechtshof ’s-Hertogenbosch onlangs moeten oordelen over een zaak waarin een werknemer na het overlijden van zijn echtgenote mededeelde te willen emigreren en te stoppen met werken, en hier ruim twee maanden later plotseling op terugkwam en – tot grote schrik van zijn (ex-)werkgever - loondoorbetaling vorderde.

Hoe moet u als werkgever in zo’n situatie handelen? En hoe heeft de rechter in deze zaak geoordeeld? Dat kunt u hier lezen: https://www.spee-advocaten.nl/nieuwsbrieven#1  


Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Jobalert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Jobalert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

    Gekozen opleidingsniveaus:

      Op welk e-mailadres?