Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
15-06-2018

Onjuiste beeldvorming kansen MBO-ICT’ers op de arbeidsmarkt

Uit onderzoek van IG en arbeidsmarktkansen.nl blijkt dat de kansen voor MBO-ICT'ers volgens mensen uit de praktijk ongenuanceerd is en het een verkeerd beeld schept.

Als er wordt gekeken naar twintig MBO-opleidingen met de slechtste vooruitzichten, behoren daar maar liefst vier ICT studies bij. Die functies op MBO-niveau verdwijnen namelijk in rap tempo door toepassing van cloud-services, kunstmatige intelligentie en standaardpakketten voor de ontwikkeling van websites en apps, aldus Ben Rogmans van Arbeidsmarktkansen.nl Samen met Intelligence Group onderzocht die website de kansen van MBO’ers op de arbeidsmarkt. Daarbij heeft men vraag (vacatures) en aanbod (werkzoekenden, actieve en latente werkzoekenden) per opleiding, regio en ervaringsniveau met elkaar vergeleken.

Frank Maas zegt vooral het gebrek aan nuance in het onderzoek van arbeidsmarktkansen.nl en Intelligence Group te betreuren. “Op de site van de SBB, de brancheorganisatie voor stage bedrijven, kun je zien dat de baankansen voor ICT’ers afgezien van niveau twee helemaal niet slecht zijn. Het onderscheid tussen de kansen voor niveau twee en niveau drie en vier wordt niet gemaakt. Dat is niet terecht.

Volop baankansen voor MBO ICT’ers
Voor het komende jaar is Linden-IT op zoek naar 200 ICT’ers. “Wij schatten MBO-ICT studenten wél op waarde. Al onze professionals worden persoonlijk begeleid en krijgen verdere scholingsmogelijkheden op maat,” aldus Guido Vervelde.

Bron: flexnieuws.nl
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?