Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
02-07-2021

Ongeldig proeftijdontslag leidt tot beëindigingsvergoeding van € 64.000

Nog geen twee maanden werken en € 64.000 bruto aan ontslagvergoeding ontvangen? Het is deze maand voorgekomen in een zaak die door de rechtbank Rotterdam werd behandeld. Werkgever maakte het echter wel behoorlijk bont.

Feiten

In december 2020 hebben werkneemster en StatEmpire overleg gevoerd over een mogelijke indiensttreding. Vervolgens heeft werkneemster op 5 januari 2021 een aanbod gekregen om bij de onderneming te komen werken. Dat aanbod heeft zij geaccepteerd. Op dezelfde dag heeft werkneemster bij haar oude werkgever (waar zij een vast contract had) ontslag op staande voet genomen.

Een dag later, op 6 januari 2021, is werkneemster op basis van een mondelinge arbeidsovereenkomst in dienst getreden bij StatEmpire. Op 25 januari en 25 februari 2021 kreeg werkneemster € 4.250,- overgemaakt door StatEmpire, met de vermelding ‘salaris januari 2021’ en ‘salaris februari 2021’.

Op 19 februari 2021 krijgt werkneemster een WhatsApp van StatEmpire met de mededeling dat zij een arbeidsovereenkomst krijgt, voor twee maanden bij StatEmpire en vanaf 1 maart bij Arazov Legal. Vervolgens, op 25 februari 2021, heeft StatEmpire aan werkneemster toch een arbeidsovereenkomst voor drie maanden aangeboden. Dezelfde dag stuurt werkgever weer een WhatsApp-bericht met de mededeling: “Ik heb je gemaild ivm je arbeidsrelatie. Ik wil morgen uitsluitsel, en anders beroep ik me op je proeftermijn.” Lees verder lees verder

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?