Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
27-11-2020

(On)gewenste omgangsvormen op de werkvloer, hoe daarmee om te gaan


Integriteit is binnen elke professionele werkomgeving een groot goed. Het is lastig om te bepalen wat nou precies integer handelen (of nalaten) binnen een organisatie is.

Integer handelen houdt over het algemeen in, dat een persoon zijn/haar functie goed en zorgvuldig uitvoert, redenerend vanuit verantwoordelijkheden die behoren bij de functie en gelden de normen en waarden binnen de maatschappij en de organisatie.

Voorbeelden van integriteitsschendingen zijn onder andere pesten, seksuele intimidatie, discriminatie, fraude en diefstal. Aangezien werkgevers verantwoordelijk zijn voor een veilige en gezonde werkomgeving, is het belangrijk om een goede gedragscode te hebben. Door een gedragscode op te stellen draag je als werkgever uit dat ongewenst gedrag binnen de organisatie serieus wordt genomen en niet wordt getolereerd

In april van dit jaar verscheen de Handreiking Gedragscode (on)gewenste omgangsvormen van TNO. De Handreiking biedt u als werkgever aanknopingspunten om een gedragscode op te stellen over (on)gewenste omgangsvormen en zo een veilige werkomgeving te creëren en te stimuleren. Lees verder.

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?