Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
24-11-2017

Omzetgroei bouw kleiner, tekort aan personeel groter


De omzetgroei in de bouw is kleiner. Dit terwijl de omzet van de bouw in het derde kwartaal met 3,1 procent steeg vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Ondernemer geven hiervoor aan dat personeels- en materiaaltekorten hun bouwactiviteiten belemmeren. Hoewel de bouwomzet het derde kwartaal weliswaar voor het twaalfde kwartaal op rij groeide, was de omzetgroei de kleinste in bijna twee jaar. In het eerste halfjaar van 2017 groeide de omzet nog ruim 6 procent, terwijl die in het laatste halfjaar van 2016 nog met meer dan 8 procent was toegenomen.

Inherent aan de omzetgroei de afgelopen 4 jaar stond meer werkgelegenheid in de sector. In totaal (zowel werknemers als zelfstandigen) kwam het aantal banen in de bouw uit op 526 duizend. Dit aantal is gecorrigeerd voor seizoenseffecten. Een stijging van 2 duizend banen ten opzichte van het tweede kwartaal. Aan het eind van het derde kwartaal stonden 12,8 duizend vacatures open. Dit is het hoogste aantal in bijna negen jaar.

Door de voorgaande ontwikkelingen in combinatie met toenemende vraag naar bouwdiensten, groeit ook het aantal bouwondernemers dat verwacht hogere tarieven te berekenen. Meer dan de helft verwacht in het begin van het vierde kwartaal een tariefstijging. Dit is een unicum sinds het begin van de meting in 2008. De bouwondernemers die prijsdalingen verwachten zijn tegenwoordig op een hand te tellen.

Bron: https://www.allesoverhr.nl


 

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?