Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
06-04-2018

Omzet MKB groeit harder dan personeel


Ondernemers in Nederland zijn positief over het vervolg van 2018. Werkgevers in het MKB verwachten massaal een stijging van de omzet. Ook personele groei wordt verwacht, maar iets voorzichtiger. Dit blijkt uit de Hr Marktmonitor*, waaraan ruim 2000 werkgevers en 2300 werknemers meewerkten.

Van de werkgevers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) verwacht 67 procent een groei van de omzet. Werkgevers in het grootbedrijf zijn iets voorzichtiger, 53 procent van hen verwacht een omzetstijging. 25 procent van het MKB denkt dat de omzet stabiel blijft, voor het grootbedrijf is dit 23 procent.

Ondanks de goede economische vooruitzichten, blijft de personele groei in 2018 nog achter. Minder dan de helft (48%) van het MKB denkt dat het aantal werknemers toeneemt dit jaar. Van het grootbedrijf verwacht 37 procent een groei in het aantal werknemers (fte). 

Bedrijven denken dus de omzetgroei te realiseren zonder evenredige groei van hun personeelsbestand. Redenen hiervoor zijn bijvoorbeeld de krapte op de arbeidsmarkt. Ook automatisering en robotisering nemen binnen bedrijven steeds vaker de taken over van personeel.

Bron : ondernemenmetpersoneel.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?