Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
04-08-2022

Nieuwe verplichte richtlijn voor werkgevers en recruiters vanaf 1 augustus 2022!

Vanaf 1 augustus 2022 gaat de nieuwe Europese richtlijn voor transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in. Wat misschien wel het belangrijkst is voor werkgevers en recruiters bij deze richtlijn, is meer duidelijkheid over het salaris van een functie.

Deze nieuwe richtlijn stelt eisen aan de communicatie over het salaris tijdens het solliciteren. Werkgevers mogen straks alleen nog een exact bedrag, of de salarisschaal (het minimum- en maximumbedrag waar de functie inpast) communiceren. Een ‘marktconform’, ‘competitief’ of ‘dik’ salaris is dus niet meer goed genoeg. Ook het salaris ‘op waarde van de kandidaat schatten’ mag niet (zomaar) meer. Werkgevers en recruiters moeten duidelijk communiceren wat een kandidaat zal verdienen.

Wat betekent dit voor jou? 

Je bent vanaf augustus 2022 dus verplicht om arbeidsvoorwaarden duidelijk te communiceren naar jouw kandidaat toe. Inclusief het salaris. Dit is goed nieuws voor kandidaten. Salaris staat voor kandidaten namelijk nog steeds bovenaan de lijst met pullfactoren. Onderzoek van Unique toont aan dat 40% van de sollicitanten zich eraan stoort als er geen salaris in een vacature wordt genoemd en 20% zelfs helemaal niet meer geïnteresseerd is als ze niet direct het salaris kunnen zien in een vacature.

Eerder dit jaar, kregen we te horen dat het in New York verplicht wordt om het salaris in een vacature te vermelden. Jack Kelly van Forbes zag het als goed nieuws:

“Dit voorstel haalt het gordijn weg van het salaris, wat in veel vacatures gezien wordt als een verborgen, goed bewaard geheim. Deze unfaire, eenzijdige benadering is zeer nadelig voor iedereen die een nieuwe baan zoekt en die misschien na een maandenlange procedure erachter komt dat de werkgever een salaris biedt dat ver achterblijft bij de verwachtingen.”

Deze nieuwe richtlijn(en) zullen het mogelijk moeilijker maken om kandidaten te werven. Het is nu belangrijker dan ooit om je kandidaat te verleiden!

Heb jij hulp nodig bij het zoeken en bereiken van geschikte kandidaten?
Plaats dan jouw vacature(s) op Banenrijklimburg via deze vacature plaatsen link!

Bron: Brockmeyer.com
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?