Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
31-03-2017

Nieuw concept HBO-onderwijs ParkstadGeen studenten, maar een team van ondernemers. Geen klaslokalen, maar kantoren. Geen lessen en ook geen leraren, maar teamcoaches. Zo ziet een nieuwe vorm van hbo-onderwijs eruit in Parkstad.
Een groepje innovatieve onderwijsexperts start in Heerlen een bachelor-opleiding bedrijfskunde, waarbij de leerlingen op de eerste schooldag een bedrijf starten en vervolgens vier jaar lang gaan ondernemen. Ze leren dus in de praktijk, zo is de gedachte. De leraren geven geen les, maar zijn als teamcoach betrokken

Deze vorm van onderwijs heet Mondragon Team Academy. Het is overgewaaid vanuit de Universiteit van Baskenland in Spanje en wordt inmiddels in alle delen van de wereld gegeven.
Het betreft een private opleiding en dat betekent dat het collegegeld (9500 euro, vergelijkbaar met een reguliere hbo-studie) zelf opgehoest dient te worden. De initiatiefnemers stellen dat de student dit zelf moet bekostigen uit de winst die de onderneming maakt en er worden bovendien bedrijven gezocht die als financier willen optreden.

Bron 1limburg
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?