Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
02-08-2017

Neem jij je werk mee op vakantie?


Meer dan de helft van de Nederlanders neemt zijn werk mee op vakantie. Ruim een kwart stopt zijn laptop in de koffer en het overgrote deel (bijna 70%) is bereikbaar voor collega’s tijdens de vakantie. Een vakantie is bedoeld om te ontspannen en even aan alle hectiek te ontkomen. Hier een aantal tips die ervoor zorgen dat je in alle rust op vakantie kan.

 1. Stel je out of office in
  Wanneer je zorgt dat al je mailcontacten automatisch antwoord krijgen met de mededeling dat je op vakantie – en dus niet beschikbaar – bent, weet iedereen waar hij of zij aan toe is en ze dus iemand anders moeten benaderen. Als je je melding ook nog eens een dag eerder aanzet, zal je merken dat je helemaal ontspannen op vakantie kunnen gaan.
 2. Houd je collega’s op de hoogte
  Laat ze ruim van tevoren weten welke periode je niet op kantoor bent, zodat je collega’s hier rekening mee kunnen houden. Hierdoor vermijd je dat ze je tijdens je vakantie nog benaderen, omdat ze nog met dringende vragen zitten. Zorg er in ieder geval voor dat je duidelijke afspraken maakt om zo misverstanden te voorkomen.
 3. Laat je werkplek netjes achter
  Wanneer je bureau schoon en geordend is, is het ook geen chaos in je hoofd. Hierdoor vertrek je met een veel rustiger gevoel op vakantie, maar zal je ook merken dat je minder gestrest bent wanneer je weer terugkomt.
 4. Zorg dat je je werkzaamheden af hebt
  Je loopt vooral te piekeren wanneer de helft van je werk nog niet af is, dus zorg dat je voor je vakantie je werkzaamheden af hebt of je ze aan iemand anders hebt overgedragen. Hierdoor heb je het voor je vakantie waarschijnlijk wat drukker, maar zorgt er wel voor dat je met een goed gevoel naar de zon kan vertrekken.
 5. Zet je mail uit en laat je laptop thuis
  Wanneer je al je werkmiddelen mee op vakantie neemt, ben je eerder geneigd om toch nog even snel je mail te checken. Laat alles dus gewoon thuis en zet je werkmail uit, zodat je niet in de verleiding kan komen. Je hebt hard genoeg gewerkt om op een welverdiende vakantie te kunnen, dus geniet er dan ook van!
 6. Zet je werktelefoon uit
  En als je écht bereikbaar moet zijn, beperk je dan tot een half uurtje in de ochtend.

Bron : Marieclaire.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


  Gekozen opleidingsniveaus:

  Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


   Wat is je voornaam?

   Op welk e-mailadres?