Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
26-10-2018

Nederlander werkt door met stress


Maar liefst 88 procent van de Nederlanders werkt gewoon door wanneer ze stress ervaren. De werkende Nederlanders heeft last van de hoge werkdruk en gebrek aan tijd om deadlines te halen. Het gras aan de overkant lijkt overigens groener. Want waar maar zes procent echt ontevreden is over zijn huidige baan, staat maar liefst de helft van de Nederlanders open voor iets anders en is tien procent ook echt actief op zoek. Dit blijkt uit onderzoek van Menzis onder 1.000 werkende Nederlanders.
De cijfers zijn duidelijk; bijna de helft van de Nederlanders heeft continu last van een opgejaagd gevoel door stress op z’n werk. Maar liefst tweederde van de Nederlanders slaapt ook slechter door deze stress.

Jongeren (tot 30 jaar) ervaren meer stress. Zij verwachten echter meer dan gemiddeld dat anderen hen helpen om dit te verminderen. Zo wil maar liefst een derde dat zijn werkgever een coach beschikbaar stelt om stressgerelateerde klachten te bespreken. Jongeren hebben ook meer dan gemiddeld last van hun werkomgeving. Ze ervaren meer druk van collega’s en werkgever en hebben daarnaast twee keer zo vaak als ouderen last van een moeizame relatie met collega’s

Om stress te reduceren zien werknemers diverse mogelijkheden, zoals wandelen tijdens de lunch, het beluisteren van muziek of sporten tijdens het werk, maar ook een stoelmassage zien velen als een mogelijke oplossing..

Bron menzis

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?