Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nederland het hoogste percentage aan parttime werknemers
Nieuws
24-08-2018

Nederland hoogste percentage parttime werken in Europa

Ongeveer 45% van de Nederlanders werkt parttime, dat is het hoogste percentage in Europa. Dit blijkt volgens The Economist uit onderzoek van de International Labour Organisation.

Zwitserland, Engeland, Duitsland en Frankrijk volgen op gepaste afstand met percentages tussen de 30% en 40%. Alle andere landen zitten onder de 25%.

Volgens het onderzoek kan parttime werk gunstig zijn voor ondervertegenwoordigde groepen zoals vrouwen, migranten en ouderen. Maar omdat de beloning, voorwaarden en promotiekansen navenant kleiner zijn kan het ook nadelig zijn.

Onvrijwillig parttime werk groeide in Europa tussen 2005 en 2014. Een punt van zorg is beperkt parttime werk van 15 uur of minder, dat in sommige landen toeneemt. Dergelijke banen zijn onzeker en vaak op afroep.

Het meeste parttime werk wordt om voor de hand liggende redenen door vrouwen gedaan. Als mannen parttime werken is dat vaak omdat ze geen fulltime baan kunnen krijgen. Met betere voorwaarden en bescherming, en betere kinderopvang en ouderenzorg, zouden degenen die dat willen fulltime kunnen werken

Bron: Flexnieuws
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?