Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
12-07-2017

Meer zelfvertrouwen bij je sollicitatie, je fikst het in twee minuten

Ook zo zenuwachtig voor een sollicitatiegesprek? Daar is iets aan te doen! Met een eenvoudige truc geef je in twee minuten je zelfvertrouwen een boost, zodat je relaxter overkomt tijdens je sollicitatie. Hoe? Door de juiste lichaamshouding aan te nemen. Oh, die slopende minuten voordat je wordt opgehaald voor een sollicitatiegesprek. De zenuwen beginnen op te lopen, je zelfvertrouwen begint de dalen en ineens weet je niet meer waar je je voeten of handen moet laten. Laat staan waar je moet kijken. Voel je stress opkomen? Stop! It’s time to strike a pose.

Strike a pose? Hoezo?
Je lichaamshouding heeft invloed op hoe je je voelt. Meer dan je denkt. Sociaal psycholoog Amy Cuddy van de Harvard Business School ontdekte dat de houding die jij aanneemt voor het sollicitatiegesprek voor of tegen je kan werken. Je lichaam kan namelijk je brein beïnvloeden. 

Dit is hoe het niet moet
Zit je voor het gesprek voorovergebogen op je telefoon te kijken of bekijk je last minute nog even je notities? Zit je met gekruiste benen of enkels en met je armen over elkaar? Niet doen! In dit soort houdingen maakt je lichaam gemiddeld minder testosteron aan en meer cortisol, waardoor je je minder krachtig voelt en meer gestrest.

En dit is hoe het wél moet
Maar hoe krijg je dan wel de energie die je nodig hebt? Heel simpel: neem voor het sollicitatiegesprek minimaal twee minuten een high power pose aan. Door zo’n krachtige pose aan te nemen wordt er namelijk meer testosteron aangemaakt en minder cortisol. Dus, meer zelfvertrouwen en minder stress. En een grotere kans op de baan!
Dus gooi bij je volgende sollicitatie die schouders eens twee minuten naar achter. Maak je rug recht, maak je breed en zet beide voeten op de grond. En dat hoeft natuurlijk niet in de wachtruimte, voordat je wordt opgehaald . Het kan in de lift, bij de toiletten en zelfs in de auto of trein. Probeer het eens bij je volgende sollicitatiegesprek en laat ons weten in de reacties hieronder of je verschil voelde!

Bron : Young Capital

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?