Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
23-03-2018

Meer zekerheid voor flexwerker in hbo door nieuwe cao

Een nieuwe CAO voor het HBO brengt uiteraard ook weer nieuwe afspraken met zich mee. Uit het oog springend is dat flexibele arbeidskrachten in het hoger beroepsonderwijs meer zicht krijgen op een vaste baan. De cao is afgesproken voor twee jaar en geldt voor veertigduizend mensen. Hierover zijn de AOB (Algemene Onderwijsbond) en werkgevers het eens zijn geworden.
In deze periode krijgen de relevante medewerkers een loonsverhoging van in totaal 4,9 procent en daarnaast twee keer een zomerbonus van 400 euro. Hier tegenover staat dat de laagste salarisschalen voor het ondersteunende personeel worden verkort. Dit zodat medewerker sneller het maximum zullen bereiken in de toekomst. De AOB is echter vooral tevreden over het terugdringen van flexibele contracten.

Voor regulier werk is een vast contract, of een contract met uitzicht op vast, het uitgangspunt. "Uitzendwerk wordt beperkt tot piek of ziek", zegt AOb-onderhandelaar Douwe van der Zweep.
Elke hogeschool legt verder met instemming van de medezeggenschapsraad een bovengrens vast voor het aantal flexibele banen.

Bron: Nu.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?