Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
18-05-2018

Meer ruimte voor mbo’s en werkgevers voor opleidingen in regio

Het experiment Ruimte voor de regio geeft MBO-instellingen de mogelijkheid om samen met werkgevers de aansluiting tussen het onderwijs en de (regionale) arbeidsmarkt te versterken. De ministerraad heeft met dit experiment ingestemd op voorstel van minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Het versterken van de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt is nodig aangezien deze laatste in een steeds hoger tempo verandert en de eisen die aan afgestudeerden worden gesteld veranderen mee. Zo wordt er steeds meer gevraagd van jongeren om proactief, ondernemend en flexibel te zijn. Het is belangrijk dat het onderwijs in staat wordt gesteld snel te kunnen inspelen op die veranderingen, zodat jongeren voldoende voorbereid kunnen worden op de beroepen van vandaag en de eisen die de arbeidsmarkt morgen aan ze stelt.
Naast het bovengenoemde beoogt het experiment bij te dragen aan het versterken van het eigenaarschap over het onderwijs onder docenten en werkgevers. Wanneer de docenten en werkgevers zich meer  herkennen in het onderwijs, dan kan dit bijdragen aan de kwaliteit van het onderwijs.

Het experiment zou op 1 januari 2019 in werking moeten gaan. Allereerst wordt het aangeboden aan de Tweede en Eerste Kamer en daarna zal de Raad van Stage nog advies er over geven. Het geheel zal worden geregeld in een Algemene Maatregel van Bestuur.

Bron: Rijksoverheid.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?