Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
20-04-2017

Meer lachen op het werk


Als je plezier hebt in je werk ben je gemotiveerd, doe je graag een stapje extra, lever je betere prestaties en ben je minder vaak ziek. Humor en lachen verlagen stress en bevordert een goede werksfeer. En een goede sfeer werkt motiverend voor iedereen. Uit onderzoek van zorgverzekeraar Aevitae, uitgevoerd door Ruigrok Netpanel, blijkt dat maar liefst 87 procent van de werknemers het zeer belangrijk vindt dat er gelachen wordt tijdens het werk. Sterker nog: dat vinden we belangrijker dan koffie (77 procent).

 1. Begroet al jouw collega’s met een lach. Dat helpt echt: want als mens zijn we geprogrammeerd om elkaar te spiegelen. Je zult daardoor automatisch veel gelach terug krijgen.
 2. Trakteer je collega’s eens zomaar op wat lekkers. Of haal regelmatig wat te drinken voor hen.
 3. Ervaar je een te hoge werkdruk of juist te weinig uitdaging? Geef dit aan bij je leidinggevende. Want de sfeer op de werkvloer gaat achteruit als er sprake is van een te hoge werkdruk, te weinig uitdagingen, en te weinig successen.
 4. Het is erg belangrijk om een gezamenlijk doel, belang of interesse te hebben. Is dat niet meteen duidelijk? Ga daar dan actief naar op zoek!
 5. Begin de dag net even anders dan normaal. Stel een positieve vraag aan je collega (vraag bijvoorbeeld eens naar het leukste of mooiste dat hij of zij heeft meegemaakt).
 6. Zorg er als manager of werkgever voor dat het team zich gesteund voelt. Geef hen bijvoorbeeld regelmatig complimenten, vier gezamenlijk successen, en laat hen meedenken en –praten over belangrijke beslissingen.


Bron : Start People

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


  Gekozen opleidingsniveaus:

  Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


   Wat is je voornaam?

   Op welk e-mailadres?