Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
29-06-2018

Mannen verdienen gemiddeld 785 euro meer dan vrouwen

 
 
Het verschil in loon tussen mannen en vrouwen neemt ieder jaar een beetje af. Echter is de strijd zeker nog niet gestreden. Dit blijkt uit recent onderzoek van het Salariskompas van vacature.com. De conclusie hieruit is dat vrouwen nog altijd niet hetzelgde verdienen als mannen.
 
Het gemiddelde brutoloon van vrouwelijke voltijds werkende bedienden is volgens het laatste Salariskompas 3.011 euro per maand, tegenover 3.796 per maand voor mannelijke voltijds werkende bedienden. Kijken we naar de resultaten per sector, beroepscategorie en functieniveau, dan kunnen we enkel vaststellen dat de loonkloof een hardnekkige realiteit blijft. Opvallend: het verschil lijkt bovendien toe te nemen naarmate het functieniveau stijgt: in de sector management & directie is de kloof met 1.688 euro het grootst. Dat vrouwen vaker deeltijds werken dan mannen, heeft daar overigens niets mee te maken: het Salariskompas werd dus gevoerd onder voltijds werkende bedienden.
 
Volgens de Salariskompas is het gemiddelde verschil in brutomaandloon het grootst in de industriële sectoren: chemie (1.001,50 euro), de productie van voeding en andere consumptiegoederen (1.028,40 euro) en de textielindustrie (1.092,10 euro). De sector van juridische dienstverlening, notariaat en advocatuur is in de cijfers de állerslechtste leerling van de klas, met een loonverschil van 1.147,80 euro.
 
Bron: vacature.com
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?