Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
16-03-2018

Mag werkgever de thuiswerkdag van werknemer intrekken wegens disfunctioneren


Werknemers willen steeds vaker flexibel werken, en bijvoorbeeld graag thuis werken. Ook werkgevers hebben behoefte aan flexibiliteit. Bijvoorbeeld om hun organisatie aan te passen aan veranderende marktomstandigheden of wetswijzigingen. Denk bijvoorbeeld aan de invoering van de werkkostenregeling. Om deze reden willen werkgevers soms de arbeidsvoorwaarden aanpassen. Van werknemers wordt dan verlangd dat zij met dergelijke gewijzigde omstandigheden ‘meebewegen’ en aanpassing van bijvoorbeeld beloning of de arbeidstijden accepteren.

Dit roept de vraag op waar de grens ligt tussen de aan de werkgever toekomende vrijheid om bepaalde arbeidsvoorwaarden te wijzigen, en het door de werknemer verkregen recht (de betreffende arbeidsvoorwaarde). Per situatie zal gekeken moeten worden of wijzigingen door de werkgever doorgevoerd mogen worden, en zo ja, op welke wijze de werkgever deze mag doorvoeren.

Stel dat een werkgever de thuiswerkdag van werknemer intrekt wegens disfunctioneren. Mag dat zomaar? Over deze vraag heeft het gerechtshof Amsterdam zich onlangs moeten buigen. Het antwoord op deze vraag kunt u hier lezen: https://www.spee-advocaten.nl/nieuwsbrieven#1  
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?