Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
28-05-2021

Mag een werkgever een werknemer (preventief) laten testen op corona


In tijden van corona heeft de wettelijke verplichting, inhoudende dat een werkgever zorg dient te dragen voor een veilige (en gezonde) werkomgeving van werknemers, nog een extra dimensie gekregen. Uiteraard zijn onder andere thuis werken, afstand houden en extra hygiëne maatregelen invoeren, manieren om aan die zorgplicht invulling te geven. Voor een aantal werknemers is het echter vanwege de aard van hun taak of functie niet mogelijk om thuis te werken en op de werkplek kan niet altijd voldoende afstand worden gehouden tot andere werknemers.

Een manier om de risico’s op coronabesmetting op de werkvloer te beperken, is door werknemers preventief te testen op corona.
Een andere invalshoek is, dat werknemers die in quarantaine moeten maar niet thuis kunnen werken, wel recht houden op hun salaris, maar niet productief zijn. Werkgevers hebben er ook vanwege die reden belang bij om (snel) te weten of werknemers een besmettingsrisico vormen.

Maar mag dat eigenlijk wel, een werknemer laten testen op corona? En zo ja, wat zijn de regels? Het antwoord op deze vragen leest u hier.

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?