Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
12-02-2021

Maak je vacaturetekst coronaproof


Aan een nieuwe baan beginnen in 2021 is anders dan in 2019. Corona brengt op dit gebied onzekerheden met zich mee. Dit kan drempels opwerpen voor mensen die overwegen van baan te veranderen. We geven je 4 tips om je vacatureteksten coronaproof te maken.

1. Vertel hoe het sollicitatieproces verloopt
Verlopen alle gesprekken digitaal? En organiseer je het kennismakingsgesprek via Teams of Zoom? Of vind je die eerste indruk zo belangrijk dat je een sollicitatiegesprek toch liever fysiek laat plaatsvinden? Het is goed om in je vacaturetekst duidelijk te zijn over de procedure. Benoem ook duidelijk via welke tool je communiceert.

2. Het onboardingsprogramma
Hoe zorg je dat een nieuwe medewerker zich welkom voelt in deze tijd? Vertel het in je vacaturetekst.
Vermeld bijvoorbeeld dat de nieuwe collega een buddy krijgt waarmee hij of zij dagelijks contact heeft. Misschien is het in de inwerkperiode zelfs mogelijk om op kantoor te werken om de organisatie te leren kennen. Of zijn er online introductiedagen om kennis te maken met andere nieuwe collega’s.

3. Hoe je de teamsfeer goed houdt
De werksfeer is voor veel kandidaten een van de belangrijkste pullfactoren. Het vraagt wat creativiteit om de teamsfeer ook in deze tijd goed te houden. Het is slim om in je vacaturetekst te benoemen dat jouw organisatie er ook nu alles aan doet om de teamspirit hoog te houden. Bijvoorbeeld Online pubquizzen, bingo’s, escaperooms of digitale lunchwandelingen.

4. Wat is er geregeld?
Thuiswerken is de norm. Wat heeft jouw organisatie hier eigenlijk voor geregeld? Krijgen nieuwe medewerkers bijvoorbeeld een budget om een thuiswerkplek in te richten en kan een ouder het thuiswerken combineren met thuisonderwijs? En blijft thuiswerken ook in de toekomst mogelijk? Als werkgever onderscheid je je door deze zaken op te nemen in je vacaturetekst. Door te laten zien dat je oog hebt voor de thuissituatie van je medewerkers versterk je bovendien je employer brand. Ook bij functies waarbij thuiswerken niet mogelijk is, is het goed om te benoemen wat je als organisatie geregeld hebt. Denk aan mondkapjes van de zaak, extra hygiënemaatregelen en schoonmaakdiensten, en een ruime werkplek waar je de anderhalve meter kunt waarborgen.

Bron : roestvrijtaal

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?