Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
29-12-2017

Maak je goede voornemens voor je werk concreet


Wat wil jij volgend jaar bereiken of waar wil je aan werken? Wil je verder specialiseren in je vakgebied of beter netwerken? Of wil je de kleine dingen verbeteren, zoals niet meer zo vaak te laat komen? Waar je ook naar streeft: stel concrete en bereikbare doelen voor jezelf. Zo worden je voornemens het meest haalbaar. Hieronder een paar voorbeelden.

Stoppen met het haten van maandagen
Maandagochtend: nog vijf lange werkdagen voor je en het weekend is verder weg dan ooit. Gebruik je eerste werkuren van de week om je week goed in te plannen. Zo heb je een goed beeld van wat je te wachten staat. Denk dan aan vrijdag waarop je al je taken kan afvinken en je tevreden het weekend in kunt. Plan op maandagen na je werk leuke dingen, zoals etentjes en avondjes bios. Zo worden de maandagen een stuk minder erg.

Vaker op tijd komen
Iedere dag stressend en zwetend de werkvloer op rennen is niet relaxt. Neem je ochtendroutine opnieuw onder de loep: hoeveel tijd heb je echt nodig? Doe ’s avonds alvast wat voorbereidingen, zoals je kleren klaarleggen en je tas inpakken.

Minder uitstellen
Je wordt te vaak afgeleid door social media terwijl je eigenlijk aan het werk moet. Breek een grote taak in stukjes, zo wordt het wat overzichtelijker voor je. Beloon jezelf bij ieder stapje dat je afrondt. Gun jezelf een paar uur aanmodderen en ga buiten uitwaaien. Dat geeft vaak nieuwe motivatie om weer aan de slag te gaan.

Minder stressen
Minder stress hebben lijkt wel een utopie: iedereen wil het, maar het bereiken is een heel ander verhaal. Toch zijn er veel wat trucjes waardoor je minder snel in de stress schiet. Eindig bijvoorbeeld iedere dag met het opruimen van je bureau en het maken van een actielijstje voor de volgende dag. Zo loop je minder snel achter de feiten aan. Plan op één dag je agenda niet te vol en hou ruimte over voor onverwachte dingen en voorwerk dat je voor sommige werkzaamheden moet doen.

Beter netwerken
Doe wat research als je naar een presentatie, borrel of vergadering met veel onbekenden gaat. Wie komen er waarschijnlijk ook? Neem even wat tijd om uit te vinden wat hun functie is en waar ze op dat moment aan werken. Zo heb je meteen een goed gespreksonderwerp. Als je geen tijd hebt om je voor te bereiden, zorg er dan voor dat je wat onderwerpen paraat hebt waar je over kunt praten. Dit werkt ook goed als je het niet makkelijk vindt om zomaar een gesprek met vreemden te beginnen. Als jij zelfverzekerd over jezelf en je werk kunt praten, gaat de rest van het gesprek een stuk makkelijker. Voeg de mensen die je hebt ontmoet toe aan je LinkedIn of volg ze via Instagram. Laat een berichtje achter dat je het fijn vond om ze te ontmoeten. Wees niet bang om initiatief te tonen.

Iets nieuws leren
Merk je dat je op een bepaald vlak in je carrière tekort schiet? Maak er een doel van deze vaardigheid dit jaar te leren. Jezelf opgeven voor een cursus of korte opleiding die op het eerste gezicht niets met je huidige carrière te maken heeft maar wat je wel graag wilt leren, is ook een goed idee. Creatief schrijven, kunstgeschiedenis of een cursus Spaans. Je stapt buiten je comfortzone en het helpt je een frisse blik te werpen op het carrièrepad dat je nu volgt.

Bron viva.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?