Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
13-10-2016

Limburgse arbeidsmarkt klimt gestaag verder uit het dal


De nieuwste arbeidsmarktanalyse van uitkeringsinstantie UWV bevestigt de trend die landelijk én in Limburg al langer zichtbaar is. Meer banen, minder uitkeringen. Dit heeft te maken met de aantrekkende economie, maar ook met structurele veranderingen, die hun vruchten afwerpen. De daling van het aantal WW-aanvragen is een forse: ruim 10 procent Limburgbreed, vergeleken met vorig jaar. De banengroei haalt dat mooie cijfer niet, maar ook hier zit vooruitgang.

De industrie is in Limburg, met name het zuiden, bovengemiddeld vertegenwoordigd. Het is een sector die hoge pieken kent, maar ook diepe dalen. Als het slecht gaat, heeft dat meteen enorme gevolgen voor de werkgelegenheid.
Tegenwoordig is de Limburgse arbeidsmarkt niet meer afhankelijk van de industrie. De laatste jaren zijn andere sectore steeds belangrijker geworden waardoor schommelingen op de arbeidsmarkt beter worden opgevangen.

In Zuid-Limburg creëren universiteit en campussen hoogwaardige banen .En bij de callcenters verdienen 5000 mensen hun geld.

In Midden-Limburg is de detailhandel, met name in de regio-Roermond, een factor van betekenis geworden.

En in het noorden van de provincie zorgen logistiek en distributiecentra voor duizenden banen.

Ondanks het herstel en de stabielere basis hebben ouderen, laagopgeleiden en arbeidsgehandicapten het nog altijd moeilijk om aan de bak te komen. Om- en bijscholing is een manier om drempels weg te nemen.
Daarnaast verwacht UWV dat de krapte in sommige sectoren, zoals ICT en dienstverlening, werkgevers ertoe zal aanzetten om concessies te doen bij het aannamebeleid.

Bron : UWV

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?