Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
22-02-2019

Limburgse aanpak voor arbeidsmigrantenProvincie Limburg, gemeenten en Ondernemend Limburg (LLTB, LWV en MKB-Limburg) hebben vandaag de intentie uitgesproken om gezamenlijk te werken aan een Limburgse aanpak voor arbeidsmigranten. De Provincie heeft hiervoor, mede namens de gemeenten en Ondernemend Limburg, een Coördinator Arbeidsmigranten aangesteld.

De Limburgse economie draait op volle toeren. “De krapte op de arbeidsmarkt is groter dan ooit tevoren. De komende jaren loopt in Limburg het personeelstekort op tot tienduizend arbeidskrachten. Dit lukt niet alleen met Limburgse werknemers. Werknemers uit het buitenland zijn een onmisbare schakel geworden in onze economie en onze samenleving. Een belangrijke groep die zich welkom moet voelen in Limburg”, aldus gedeputeerde Hans Teunissen.

Tot een paar jaar geleden was de vraag naar buitenlandse werknemers vooral in Noord-Limburg zichtbaar. Deze vraag neemt nu ook in Midden- en Zuid-Limburg toe. Het onderzoek naar de omvang van die toekomstige vraag voor heel Limburg zal een onderdeel zijn van deze gezamenlijke aanpak. Meer inzicht in de cijfers zal bijdragen aan de bewustwording en juiste beeldvorming rondom arbeidsmigranten.

Tot nu toe hebben overheden en ondernemers vooral ad hoc en lokaal oplossingen gezocht om alle uitdagingen die zo’n grote groep werknemers met zich meebrengt, aan te gaan. Een coördinator en een gezamenlijke Limburgse aanpak voorkomt dat gemeenten allemaal opnieuw en afzonderlijk aan de slag moeten gaan.

In de integrale Limburgse aanpak zullen onderwerpen als goede huisvesting, goede arbeidsomstandigheden, goede sociale integratie én bewustwording dat we iedereen nodig hebben, centraal staan. Door dit gezamenlijk op te pakken, worden krachten gebundeld, kennis en ervaring uitgewisseld.

Bron : Limburg.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?