Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
09-06-2017

Limburg wil meer arbeidsparticipatie


Gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen, bestuursvoorzitter Martin Paul en directeur Theo Thuis hebben het ambitieuze programma 4 Limburg gelanceerd. De groei van de Limburgse economie begint te knellen op de arbeidsmarkt.
In de Brightlandscampussen heeft Limburg krachtige groeimotoren die nieuwe vormen van werkgelegenheid opleveren. De provincie kampt met een nijpend tekort aan goed opgeleid personeel op allerlei niveaus en er staan nog veel mensen aan de kant. Daarom starten vijf professoren van vier faculteiten van de Universiteit Maastricht het grootschalige en meerjarige programma 4Limburg met als doel om net als de Sociale Agenda Limburg 2025 via een trendbreuk de arbeidsparticipatie én de vitaliteit in Limburg te vergroten en verbeteren. De Provincie Limburg is vanaf het begin betrokken en steunt 4Limburg het eerste jaar met één miljoen euro.

4Limburg wil de arbeidsparticipatie én de vitaliteit in Limburg verbeteren door bestaande sociaaleconomische projecten te toetsen en in de praktijk met partners verder te ontwikkelen in nieuwe experimenten en acties. Concreet worden 20.000 jongeren opgespoord die niet aan het werk zijn en geen opleiding of geen training volgen. Deze jongeren krijgen via bestaande projecten als Talent in Bedrijf een kans op een echte baan geboden.

Lees hier het hele persbericht 

Bron : limburg.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?