Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
09-02-2018

Liever meer verlof dan een auto van de zaak


Niet het salaris, maar een goede balans tussen werk en privé is voor veel werknemers het belangrijkst bij de keuze van een baan.

De 'war of talent' is tegenwoordig een onderwerp dat vaak voorbij komt. Werkgevers concurreren om de geschikte kandidaten door de krapte op de arbeidsmarkt. Hoe zorg je er nou voor dat die getalenteerd kandidaat voor jou kiest? Tip: investeer in een goede werk-privé balans voor werknemers. Uit onderzoek blijkt dat dit steeds belangrijker wordt gevonden door hoogopgeleiden. Uit de jaarlijkse ondervraging van uitzendorganisatie Walters People onder bijna duizend Nederlanders blijkt dat zij een goede werk-privé balans op nummer één zetten bij het uitzoeken van een nieuw baan, gevolgd door fijne collega’s en een inhoudelijk uitdagende functie.

Geld is tegenwoordig voor de zoekende werknemer niet meer het topic waarmee een deal wordt gesloten. Aandacht voor het leven naast het werk juist des te meer. Dit betekent dat werkgevers die dit met regelingen faciliteren zich sterk onderscheiden. Zo kondigde ING afgelopen zomer een cao aan, waarin werkende vaders een maand betaald vaderschapsverlof krijgen, en lieten ook Microsoft en ABN Amro vorige maand weten ruimere verloven voor vaders te zullen bieden.

Bron: www.nrc.nl
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?