Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Blog
15-03-2023

Last van een laag energielevel? Probeer deze tips!

Merk jij dat je de hele dag, of na een aantal uur werken, weinig energie hebt? Grote kans dat je je batterij niet op de juiste manier oplaadt.

Als je weinig energie hebt, kan dat verschillende oorzaken hebben. Vaak is het echter een gevolg van je levensstijl en maak je (onbewust) keuzes die meer energie vragen dan ze opleveren.

Om optimaal te presteren wil je ervoor zorgen dat je zowel fysiek als mentaal opgeladen bent. Anders gaat je lichaam vanzelf over op een soort energiebesparingsmodus, net zoals je telefoon doet om batterij te besparen.

Veel mensen proberen energiedips op te lossen door te gaan snacken. Vooral snacks met suiker zorgen voor een tijdelijke opleving omdat je bloedsuikerspiegel in een keer stijgt. Uiteraard wil je dit voorkomen, maar wat kun je dan wel doen om je energielevel snel omhoog te krijgen?

Hierbij draait het allemaal om een stevige basis. Als jij over het algemeen volgens deze basics leeft, kan het geen kwaad om daar af en toe vanaf te wijken. Andersom werkt dit echter niet zo: als je ongezond leeft, zal één goede dag niet zorgen dat je vol energie aan de dag begint.

De belangrijkste basiszaken:
 

1. Een gezond eetpatroon waarbij je je lichaam voedt in plaats van vult.

Kies dus voor maaltijden die bestaan uit de juiste combinatie van koolhydraten, eiwitten en vetten en ga niet enkel voor de optie die snel en makkelijk vult. Daarnaast is het belangrijk om overdag genoeg te eten, want dan heb je meer energie nodig dan in de avond.

2. Drink iedere dag 2 tot 3 liter water.

Dit lijkt veel, maar met behulp van bijvoorbeeld een app die je eraan herinnert te drinken, wordt dit al snel een gewoonte.

3. Beweeg genoeg.

Zet dagelijks 10.000 stappen en doe twee keer per week spier en bot versterkende oefeningen. Blijf ook tijdens je werkdag niet de hele dag stil zitten!

4. Slaap iedere nacht 7 tot 9 uur.
 

5. Neem ontspan momenten gedurende de dag.

Maar let op, want op je telefoon kijken is GEEN ontspanmoment. Ontspanmomenten zijn momenten waarbij je even niets
anders hoeft zoals een kopje koffie drinken en naar buiten staren of mediteren.

6. Focus je op de activiteiten waar je controle over hebt en waar je blij van wordt.

Je druk maken over zaken waar je geen controle over hebt of waar je gefrustreerd van raakt zijn energievreters.

Bovenstaande basics gelden niet alleen voor jou, maar ook voor je medewerkers. Als jouw medewerkers meer energie hebben zullen ze productiever zijn, lekkerder in hun vel zitten en meer inzet tonen.

Ik ben altijd bezig om mensen te leren hoe ze meer energie kunnen krijgen, door hen te helpen op een praktische manier bovenstaande basics te integreren in hun leven. Ik doe dit aan de hand van workshops, coaching en energizers. Hoe leuk zou het zijn als we er samen voor kunnen zorgen dat jij en al je medewerkers vol energie aan de slag gaan, daardoor
productiever zijn en bovendien lekker in hun vel zitten?

Ik kom graag met je in gesprek hierover. Een oriëntatiegesprek is altijd gratis, dus neem vooral contact met me op voor meer informatie.

Kelly Stessen is een expert in beweeg- en eetgedrag, energiebooster en personal trainer. Ze is ervan overtuigd dat een gezonde levensstijl bijdraagt aan meer levensgeluk en het is haar passie om met haar bedrijf Stessen Sport en Coaching zowel bedrijven als particulieren te helpen bij het vinden van de juiste balans tussen genieten en gezondheid.

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Jobalert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Jobalert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

    Gekozen opleidingsniveaus:

      Op welk e-mailadres?