Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
23-11-2018

Lageropgeleiden helpen meer in hun omgeving


Negen op de tien Nederlanders doen wel eens iets voor een ander, maar laagopgeleiden doen meer dan hoogopgeleiden. Zowel bij lichtere als zwaardere hulp doen lager opgeleiden significant meer, blijkt uit onderzoek van bureau I&O Research, de NOS en de regionale omroepen.
Van de lageropgeleiden zegt 41 procent iemand dagelijks of wekelijks te helpen, tegen 28 procent van de hoogopgeleiden. Vooral in de zwaardere categorieën (iemand gezelschap houden, helpen met aankleden of douchen) doen laagopgeleiden meer.
De enige categorie waarin hoogopgeleiden beter scoren is iemand helpen bij de administratie, de financiën of de computer. Dat doet meer dan de helft van de hoogopgeleiden wel eens.

Van de mensen die nu niets doen, zegt 60 procent dat niemand hen vraagt om hulp. Een op de vijf mensen heeft er echt geen zin in.
Gemiddeld doet een derde van de Nederlanders dagelijks of wekelijks iets voor een ander.

Een opmerkelijk regionaal verschil is er wel als het gaat om bezoek aan de ouders. 69 procent van de zuiderlingen doet dat wekelijks of vaker, terwijl dat in Oost-Nederland op 52 procent ligt. Zuiderlingen krijgen ook meer dan andere regio's bezoek van hun ouders.

Bron : NOS
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?