Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
12-10-2016

Is een grensarbeider verplicht om het spreekuur van de bedrijfsarts te bezoeken


De re-integratie van een zieke werknemer bezorgt menig werkgever hoofdpijn. Wanneer de zieke werknemer een grensarbeider betreft die in Nederland werkt en in het buitenland woont, wordt de re-integratie zelfs nog gecompliceerder.

Niet iedere werkgever realiseert zich namelijk dat een zieke werknemer die in Nederland werkt, maar in het buitenland woont, eigenlijk in diens woonland gecontroleerd moet worden door een arts. Verplicht een werkgever een zieke grensarbeider om in Nederland het spreekuur van de bedrijfsarts te bezoeken, dan is dat in principe in strijd met het vereiste respect voor de gezondheidstoestand van de werknemer. Met andere woorden: een werknemer die in Nederland werkt, maar in België of Duitsland woont, moet in zijn woonland (dus in België of Duitsland) gecontroleerd worden door een bedrijfsarts en hoeft dus niet naar Nederland af te reizen om in Nederland het spreekuur van de bedrijfsarts te bezoeken. Uiteraard zijn hier wat uitzonderingen op.

Dit keer besteden wij aandacht aan de do’s and don’ts met betrekking tot de re-integratie van een zieke grensarbeider. Lees daarom snel verder op onze website: http://www.spee-advocaten.nl/nieuwsbrieven#1  

Deze blog is geschreven door SPEE advocaten

 

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?