Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
06-10-2017

Industrie Zuid-Nederland groter dan in westen

In Zuid-Nederland is meer industrie dan in het westen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Vooral de regio Eindhoven doet het goed. Daar groeit de industrie. In Limburg blijft de omzet van de industrie stabiel. Vorig jaar waren Noord-Brabant en Limburg goed voor 36,6 procent van de Nederlandse industrie. Onze provincie had een aandeel van een kleine 10 procent. 
West-Nederland, dat gedomineerd wordt door de Randstad, was van oudsher het landsdeel met de grootste industrie. Sinds 2011 is die positie in handen van het zuiden.

Zuid-Nederland heeft een zeer breed pakket aan industriële activiteit. In 10 van de 11 industriële branches had het in 2016 een aandeel van tussen de 26 en 51 procent van het landelijk totaal. Vooral de chemie, de machine-industrie en de transportmiddelenindustrie zijn er erg goed vertegenwoordigd. Alleen de aardolie-industrie is in Zuid-Nederland relatief ondervertegenwoordigd. Deze branche genereert haar toegevoegde waarde bijna exclusief in West-Nederland. Op landelijk niveau is de voedings- en genotmiddelenindustrie de grootste industriële branche. Zuid-Nederland is het enige landsdeel waar deze branche niet het grootst is. De chemie genereert hier nog meer toegevoegde waarde.

Bron CBS

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?