Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
08-06-2017

Hoogste aantal onvervulde winkelvacatures in twintig jaar


Winkels schreeuwen om personeel. Eind maart waren er 20 duizend openstaande vacatures in de Nederlandse detailhandel, en ondernemers verwachten hun personeelsbestand verder uit te breiden.

De detailhandel zag in het eerste kwartaal van 2017 de omzet groeien met 4,8 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016.

Winkels in de foodsector boekten afgelopen kwartaal 3 procent meer omzet ten opzichte van een jaar eerder. Die stijging kwam vooral voor rekening van supermarkten.

De non-foodsector noteerde in het eerste kwartaal een omzetgroei van ruim 4 procent. Vooral de woonwinkels lijken te profiteren van een aantrekkende markt. Zo groeide de omzet van bouwmarkten en keukenspeciaalzaken met 10,8 procent, de hoogste stijging in elf jaar tijd.

Winkels in consumentenelektronica vormden een negatieve uitzondering met een omzetverlies van 3,4 procent. Ze hebben veel last van de webwinkels.

De omzet uit online activiteiten nam in het eerste kwartaal toe met 14,8 procent. Bedrijven die zowel online als offline verkopen, doen het relatief het beste. Deze bedrijven zagen hun omzetten groeien met 16,4 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016.

Bron : limburgerzaken.nl
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?