Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
23-06-2017

Hoogopgeleiden durven weer te switchen


Hoogopgeleiden zijn optimistisch over de arbeidsmarkt. 42% van hen beoordeelt de arbeidsmarkt nu als (zeer) gunstig, tegen 23% in 2016.
Vrouwen en allochtonen waarderen de arbeidsmarkt met respectievelijk 32% en 36% wat minder positief.

Bijna een derde van de hoogopgeleiden verdient meer dan € 45.000,- per jaar. Het aantal goedverdieners verschilt flink per regio: in Noord Nederland wonen aanzienlijk minder hoogopgeleiden met een hoog salaris (20%, t.o.v. 33% in West Nederland).

Tevredenheid met het salaris is een belangrijke factor om niet te switchen van werkgever; 39% ten opzichte van 34% in voorgaande jaren.
Uitdagende inhoud van het werk en prettige collega’s zijn daarentegen voor 53% van de werknemers de belangrijkste factoren om te blijven. Toch is 15% van de werkenden actief op zoek naar een nieuwe baan. Het aantal werknemers dat er wel eens over denkt om van baan te wisselen, is bijna gelijk aan vorig jaar (35% t.o.v. 34% in 2016). 
Als hoogopgeleiden toch wisselen, dan gaan zij het liefst werken voor een middelgroot bedrijf.

Nu de arbeidsmarkt flink aantrekt en zijn werknemers heel optimistisch over de toekomst, ligt er voor werkgevers een belangrijke taak om goede mensen binnen te halen. In een goede arbeidsmarkt zijn daarvoor andere prikkels nodig en zullen werkgevers weer meer aan hun werkgeversimago moeten werken. Een vast contract verliest aan populariteit. Hoogopgeleide werknemers willen vooral beloond worden voor wat zij doen en een uitdagend toekomstperspectief hebben. Bied je dat als werkgever niet, dan zijn werknemers sneller geneigd voor andere werkgevers te kiezen.
 
Bron : allesoverhr.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?