Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
12-01-2018

Honderden ontslagen door sluiting VGZ in Heerlen

Zorgverzekeraar VGZ sluit zijn vestiging in Heerlen. Daardoor verliezen ruim 300 mensen hun baan. De locatie zal medio 2019 volledig dicht gaan. De zorgverzekeraar werkt veel met uitzendkrachten en tijdelijke contracten. 
Volgens de woordvoerder wordt de sluiting nu al bekendgemaakt zodat het personeel tijd genoeg heeft om uit te kijken naar een andere baan. Deze maatregel is nodig om de premies betaalbaar te houden. Er is voor Heerlen gekozen omdat het huurcontract van de locatie per 1 mei afloopt.

De werkzaamheden worden volgens de bestuurder van FNV, Annelies Bontjer, voor een deel verplaatst naar het kantoor in Eindhoven. Ook door de digitalisering zal een deel van de banen verdwijnen. Door het vervangen van het persoonlijk contact via de telefoon door chat- en emaildiensten kan er worden gesneden in de kosten."

De verzekeraar zou de komende drie jaar 100 miljoen euro moeten besparen, meldt de vakbondsbestuurder van CNV Robert Wonnink. Hoeveel de besparing het sluiten van de enige Limburgse vestiging in Heerlen gaat opleveren is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk om hoeveel tijdelijke en vaste contracten het gaat. 

Bron : 1limburg

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?