Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
01-12-2016

Hoe kan ik productiever worden?

Onderstaande tips kunnen je helpen meer gedaan te krijgen in minder tijd en dat zal ervoor zorgen dat ook jij je minder overwerkt of gestrest voelt.

 1. Focus niet op uren, maar op minuten.
  De gemiddelde mens deelt een agenda in op uur of half uur basis. Productieve mensen weten dat er 1440 minuten in een dag zitten en delen hun dag daar naar in.
 2. Focus je op één ding tegelijkertijd.
  Bovengemiddeld productieve mensen weten hun MIT (Most Important Task) en werken daar elke ochtend een paar uur aan, zonder zich af te laten leiden.
 3. Gebruik geen to-do lijstjes.
  Heb jij een to-do lijstje? Gooi ‘m weg. En in plaats daarvan plan je alles in je agenda in. Als iets op een to-do lijstje komt heeft het maar een kans van 41 procent dat het daadwerkelijk uitgevoerd wordt. En al die ongedane dingen leveren jou alleen maar stress op. Productieve mensen plannen alles in hun agenda in en leven naar die agenda. Dus gebruik je agenda en plan alles in, in 15 minuten blokken. Het klinkt als veel werk, maar het zal het ervoor zorgen dat 95 procent van to-do’s daadwerkelijk gedaan worden.
 4. Zorg dat je thuis bent met avondeten.
  Er is altijd meer werk te doen, meer dingen die af moeten zijn, altijd meer dan gedaan kan worden. Productieve mensen weten wat voor hun waardevol is in het leven. Natuurlijk werken ze, maar er is meer dan dat. En het verschilt per persoon, maar andere waardevolle dingen zijn bijvoorbeeld: familie, bewegen en er voor andere mensen zijn. Zij weten dat maar 1440 minuten in een dag hebben en elk belangrijk onderdeel krijgt zijn eigen stukje tijd om aandacht aan te geven. Schrijf het in je agenda en hou je aan die planning.
 5. Gebruik een notitieboekje.
  Richard Branson heeft het meerdere malen laten horen dat hij zijn bedrijf Virgin nooit had kunnen opbouwen zonder een notitieboekje. Dus neem dat ding overal mee naartoe, of noteer dingen in je telefoon.
 6. Verwerk je e-mail maar een paar keer per dag.
  Ultra-productieve mensen checken hun e-mail niet de hele dag. Ze reageren niet op elke trilling in hun mailbox. In plaats daarvan plannen ze een paar momenten op de dag in om hun mailbox snel en effectief door te werken. Voor sommigen is dat één keer per dag, voor anderen kan dat in de ochtend, middag en avond zijn.
 7. Zorg dat je zo veel mogelijk meetings vermijdt.
  Productieve mensen vermijden meetings. Meetings zijn beruchte tijd verdoeners. Ze beginnen laat, er zitten de verkeerde mensen in, ze slingeren van onderwerp naar onderwerp en duren te lang. Probeer dus altijd meetings te vermijden, organiseer er zelf dus ook zo weinig mogelijk. En mocht je toch in een meeting terecht komen, hou ‘m dan zo kort mogelijk.
 8. Zeg nee tegen bijna alles.
  Miljonair Warren Buffet zei eens: “Het verschil tussen succesvolle mensen en heel erg succesvolle mensen is, is dat ze tegen bijna alles ‘nee’ zeggen.” Als iets niet een ‘Hell Yeah” is, dan is het een ‘nee’.
 9. Hou je aan de 80/20 regel.
  In de meeste gevallen komt 80 procent van de inkomsten uit 20 procent van de activiteiten. Bovengemiddeld productieve mensen weten welke activiteiten de meeste resultaten opleveren, focussen zich daar op en negeren de rest.
 10. Ze delegeren bijna alles.
  Productieve mensen vragen zich niet af, “Hoe kan ik dit doen?” In plaats daarvan vragen ze zich af, “Hoe kan dit gedaan worden.” Het verschil is dat ze “Ik” zo veel mogelijk uit dit soort vragen houden. Productieve mensen zijn geen control freaks die alles zelf en helemaal perfect uit willen voeren. In veel gevallen is goed genoeg, goed genoeg.
 11. Raak dingen maar één keer aan.
  Hoe vaak heb jij de post geopend – misschien een rekening – om dan vervolgens weg te leggen zodat je het een ander moment kunt oplossen? Hoe vaak open jij je mail, lees je ‘m door om vervolgens niet te beantwoorden? Productieve mensen proberen om alles maar één keer aan te raken. Als het iets is -maakt niet uit wat- dat tussen de 5 en 10 minuten opgelost kan worden, dan doen ze dat gelijk. Het vermindert stress omdat je het daarna lost kunt laten en het is daarnaast een stuk productiever aangezien je het niet een tweede keer opnieuw hoeft te lezen en te overwegen in de toekomst.
 12.  Energie is alles.
  Je kunt er niet voor zorgen dat er meer minuten in een dag gaan, maar wel dat je gedurende de dag meer energie hebt. Bovengemiddeld productieve mensen slaan geen maaltijd, slaap of pauze’s over. Zij zien eten als brandstof en slaap voor herstel van het lichaam.


Bron : thestateofmind.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


  Gekozen opleidingsniveaus:

  Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


   Wat is je voornaam?

   Op welk e-mailadres?