Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
11-10-2019

Hoe jij de vitaliteit van jouw werknemers verhoogt: 8 tips

Steeds meer bedrijven zien de meerwaarde van het investeren in de vitaliteit van werknemers. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken? Welke rol kun jij als werkgever spelen in het verhogen van de vitaliteit binnen jouw bedrijf?

Ja, werknemers profiteren hiervan, maar je werknemers worden onder andere actiever, meer betrokken en tevreden. Met alle positieve financiële gevolgen van dien.

 

 

8 Tips wat je kunt doen als bedrijf:

1. Bied een programma of workshop aan

Zorg ervoor dat je werknemers de kennis verkrijgen over hoe ze hun eigen steentje kunnen bijdragen naar een hogere vitaliteit. Ze hebben hier zelf namelijk een groot aandeel in. Door middel van een training of een workshop geef je hen de gelegenheid om meer te leren over vitaliteit, hoe ze dit kunnen aanpakken en wat het ze oplevert.
Stessen Sport en Coaching bied ook services aan voor bedrijven. Op de site kun je het aanbod vinden. Ik kan in jouw bedrijf aan de slag met vitaliteit door middel van wekelijkse video’s, workshops, een energybooster sessie of een bootcamp.

2. Maak vitaliteit onderdeel van het takenpakket van managers

Door managers de taak te geven om naar een hogere vitaliteit te streven onder zijn/haar werknemers, zal er op verschillende niveaus in een bedrijf verbetering plaatsvinden. Laat managers ook luisteren naar zijn/haar werknemers en betrek ze bij het proces. Je werknemers zullen meer inzet tonen wanneer er geluisterd wordt naar adviezen en feedback.

3. Vergader staand of tijdens een wandeling

Vergaderen is een uitstekende gelegenheid om wat meer te bewegen. Haal stoelen weg en doe het staand. Een vergadering met wat minder personen kan ook tijdens een wandeling uitgevoerd worden. Tijdens de lunch gaan wandelen is ook een goede optie. Doordat men in beweging is in plaats van zit, wordt de bloedsomloop gestimuleerd waardoor ook de creativiteit toeneemt. Door te staan is er ook een actievere werkhouding, waardoor de vaart erin blijft en beslissingen sneller genomen worden.

4. Bied gezond voedsel aan

Als er binnen het bedrijf voedsel aangeboden wordt, zorg er dan voor dat dit aanbod voor een groot gedeelte gezond is. Zo zou je salades, fruit en gezond belegde broodjes kunnen aanbieden. Je kunt je werknemers ook stimuleren om gezonder te eten door bijvoorbeeld een schaal met fruit neer te zetten tijdens meetings of tijdens de lunch.

5. Benoem talent

Geef gemeende complimenten aan je werknemers. Zorg dat je talenten en kwaliteiten benoemt wanneer je ze ziet. Dit zal het zelfvertrouwen erg goed doen en zorgen voor veel energie. Wanneer werknemers zich gewaardeerd voelen zitten ze beter in hun vel en zal hun gevoel van betrokkenheid vergroten.

6. Investeer in kwalitatief kantoormeubilair

Veel rug-en nekklachten worden veroorzaakt door een slechte werkhouding. Slechte stoelen of bureaus kunnen hier een oorzaak van zijn. Zorg voor meubilair dat goed af te stellen is waardoor voor iedereen een goede werkhouding mogelijk is. Een andere optie is om aan de slag kunnen gaan met bureaufietsen, zitballen of sta-bureaus. Deze bieden nog meer mogelijkheid tot beweging.

7. Respecteer de werktijden van je werknemers

Probeer je zoveel mogelijk aan de officiële werktijden te houden. Contacteer je werknemers niet in het weekend, tijdens vrije dagen of vakanties. Op deze manier krijgen ze voldoende rust en ontspanning, wat een cruciale factor is voor vitaliteit.

8. Geef het goede voorbeeld

Je kunt anderen nog zoveel leren, uiteindelijk wordt een groot deel van het gedrag bepaald door mensen in de omgeving. Wanneer jij dus het goede voorbeeld geeft, zullen je werknemers dit oppikken en zal het balletje snel gaan rollen binnen je bedrijf. Neem zelf vaker de trap in plaats van de lift. Sta regelmatig op om even te wandelen. Voed je lichaam met gezonde voeding. Kom eventueel met de fiets naar je werk. Lukt dit niet, parkeer dan de auto wat verder weg zodat je wat verder moet lopen. Alle kleine beetjes helpen. En het begint bij jou.

Wil je meer tips over vitaliteit en meer bewegen op de werkvloer? Neem vrijblijvend contact met mij op en/of volg me op Facebook of LinkedIn.

Kelly Stessen

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?