Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
07-04-2022

Hoe feedback jouw recruitment strategie kan verbeteren

De perfecte sollicitanten vinden is nog niet zo makkelijk, vooral in de competitieve arbeidsmarkt van vandaag de dag. Het aantrekken en behouden van werknemers is een van de grootste zorgen voor de meeste bedrijven. Het vertrek van een werknemer brengt vaak hoge kosten met zich mee en heeft direct impact op het functioneren van het bedrijf op verschillende vlakken. Herken jij deze problemen? Je bent zeker niet de enige!

Ondertussen kunnen de kosten van advertenties en de tijd van je HR-manager om kandidaten te werven oplopen, maar die kosten zitten vaak nog aan de lagere kant. Als je rekening houdt met de stress voor de rest van het team die, voor een bepaalde tijd, het werk op zich moeten nemen en daarbij ook de verloren kennis die vertrekt met je werknemer, kan de schade nog groter zijn. Dit is moeilijk meetbaar, maar kan vaak zwaarder tellen voor je bedrijf.

Tijdens het wervingsproces wil je natuurlijk de juiste kandidaten aantrekken en aanspreken. Hierbij is het belangrijk om iemand aan te trekken die de juiste skillset heeft, ervaring heeft in de sector, máár ook past binnen jullie bedrijfscultuur. Om te zorgen dat het werven van je nieuwe werknemers succesvol is, is het belangrijk om inzichten en feedback van het team in te schakelen. Deze feedback kan een ondersteuning zijn voor tijdens jouw wervingsproces!

Iemand aannemen die uiteindelijk toch nét niet de juiste match is, zou kunnen zorgen voor het vervreemden van je werknemers en voor reputatieschade van het bedrijf. Dit kan invloed hebben op toekomstige kandidaten voor andere posities, die je in de toekomst nodig hebt. Een onjuiste keuze tijdens je wervingsproces leidt tot het verliezen van tijd, energie en kan zorgen voor interne frustraties.

Voor veel HR-managers is feedback erg belangrijke informatie. Dit geeft inzichten waarmee de interactie met je kandidaten tijdens het wervingsproces kan worden verfijnd. Het team kan jou helpen met het verbeteren van het proces; dit kan ervoor zorgen dat de juiste kandidaten zich aanmelden bij jouw bedrijf!

Maar waarom is het van zo’n cruciaal belang om je wervingsproces goed te doen?

83% van de kandidaten beweert een negatieve wervingservaring te hebben gehad waarbij hun mening over een bedrijf was beïnvloed, terwijl 77% aangeeft dat het eerste gesprek een enorme impact heeft op hun algehele ervaring met een bedrijf. De eerste indruk van je bedrijf moet natuurlijk optimaal worden overgebracht naar nieuwe talenten!

Het team meenemen in het wervingsproces is daarom enorm nuttig; het vergroot de betrokkenheid van je team, helpt bij het opzetten van nauwkeurige beoordelingen van je kandidaat en beide partijen kunnen ervaren dat jullie bedrijfscultuur zorg en kwaliteit belangrijk vindt tijdens het recruitment proces.

Wanneer je niet weet wat je medewerkers binnen het bedrijf motiveert, is het moeilijker te begrijpen wat een kandidaat zal aantrekken en aanmoedigen om die volgende stap te zetten naar jouw team. Feedback van het team kan jou of je HR-managers inzichten geven die ze nodig hebben om niet alleen te begrijpen waarom een kandidaat is aangetrokken tot de vacature, maar ook wat ze motiveert om te solliciteren!

Aandacht voor de ervaring van je huidige werknemers kan ertoe leiden dat de aanmeldingen 50% beter gekwalificeerd zijn. Jouw wervingsproces kan dan gehalveerd worden en als bonus verloopt je inwerkproces soepeler én sneller! Volgens PwC erkent 93% van de bedrijven dat hun organisatie veranderingen zou moeten doorvoeren in hun recruitmentproces zodat het juiste talent wordt aangetrokken, maar slechts 32% heeft stappen ondernomen om dit te realiseren. Door de feedback van je team te verwerken in het wervingsproces kan jouw bedrijf een stap zetten in de goede richting!

Ben jij op zoek naar extra personeel? Plaats dan jouw vacature op Banenrijklimburg en vind de ideale kandidaat in Limburg!

Bron: Workology

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?