Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
02-05-2018

Hoe dwing je respect af op de werkvloer?


Als je net nieuw bent op je werk, of je hebt nog niet zoveel ervaring, dan kan het lastig zijn om respect te krijgen. Met je gedrag op de werkvloer kan je dit, ongeacht je functie, zelf afdwingen.

1. Luister

Als je mensen het gevoel geeft dat je ze echt begrijpt, dan zullen ze je eerder respecteren. Leiderschap gaat niet alleen om wat je zelf zegt, maar juist om wat je doet met wat anderen zeggen.

2. Stel vragen
Vragen stellen is niet dom: je toont juist interesse. Vraag mensen waar ze aan werken en hoe hun dag gaat. Zo creëer je onderling respect en begrip.

3. Kijk mensen aan
Als je praat of luistert, kijk de ander dan aan. Laat je niet afleiden door je scherm of telefoon. Laat blijken dat je focus bij die persoon ligt, zodat hij of zij zich gewaardeerd voelt. Ook op deze manier wordt er een onderlinge band geschept en ontstaat er wederzijds respect.

4. Praat één-op-één
Gebruik de tijd voor en na vergaderingen om één-op-één het gesprek aan te gaan met collega’s. Mensen vinden het fijn als ze hun visie, vraagstukken en zorgen met anderen kunnen delen, zonder dat de hele groep meeluistert.

5. Behandel iedereen met respect
Als je zelf gerespecteerd wilt worden, behandel anderen dan ook met respect. Niet alleen mensen die de baas zijn verdienen respect, ook de stagiairs en schoonmakers.

Bron: Forbes / intermediair

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?