Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
06-12-2018

Het verrichten van werkzaamheden betekent nog niet ‘welbewust instemmen’ met lagere functie en lager loon!


Regelmatig wordt er door werknemers en werkgevers geprocedeerd over conflicten die verband houden met reorganisaties die worden doorgevoerd, met wijzigingen voor de functies van het personeel en hun loon.

Denk maar bijvoorbeeld aan de situatie dat een werkgever besluit om vanwege bedrijfsorganisatorische redenen een reorganisatie door te voeren met (nadelige) gevolgen voor de functies en salarissen van het personeel. Niet ondenkbaar is dat een werknemer het hier niet mee eens is, terwijl de werkgever op zijn beurt voet bij stuk houdt en de nieuwe functies en bijbehorend loon per een bepaalde datum in werking laat treden.

Werknemers komen dan soms in een spagaat terecht: kunnen ze weigeren om de nieuwe functie uit te oefenen? Of is er dan sprake van werkweigering? Of kunnen ze de nieuwe functie toch gaan uitoefenen, zonder bang te hoeven zijn dat een werkgever er dan op mag vertrouwen dat de werknemer zich bij de reorganisatie (en daarmee de nieuwe functie en het lagere loon) heeft neergelegd?

Over zo’n situatie heeft de Hoge Raad, de hoogste rechter in Nederland, onlangs geoordeeld. Meer hierover kunt u hier lezen: https://www.spee-advocaten.nl/nieuwsbrieven#2  
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?