Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
09-03-2018

Het heimelijk minen van bitcoins op het wifi-netwerk van werkgever reden voor ontslag op staande voet


We schreven het laatst al: bitcoins zijn tegenwoordig een hot item, en velen houden zich hiermee bezig. Niet raar dat we dan ook in de rechtspraak terugzien dat er regelmatig over zaken rondom bitcoins geprocedeerd wordt. Op 28 februari 2018 is er een uitspraak gepubliceerd over een ontslag op staande voet dat door een werkgever was gegeven, toen deze werkgever ontdekte dat één van zijn werknemers zich heimelijk bezighield met het minen van bitcoins op het wifi-netwerk van werkgever.

Het betrof een werknemer, die sinds 2011 in dienst was als systeembeheerder, en die zich in zijn privé-tijd bezighield met het zogenaamde ‘minen van bitcoins’. Daartoe heeft hij thuis enkele bitcoinmachines staan, waarmee hij virtueel bitcoins kon delven. Ergens in het voorjaar van 2017 installeert de werknemer zo’n bitcoinmachine in een serverkast in de vestiging van werkgever. Dit delven van de bitcoins vond dus plaats via het wifi-netwerk van werkgever. Hiervoor vraagt werknemer geen toestemming aan werkgever. Wel geldt dat medewerkers van werkgever van dit netwerk gebruik mochten maken voor privégebruik.

Wanneer werkgever de door werknemer geïnstalleerde bitcoinmachine in de serverruimte ontdekt, wordt werknemer op staande voet ontslagen.

Benieuwd of dit ontslag stand houdt? Lees dan hier snel verder: https://www.spee-advocaten.nl/nieuwsbrieven#1  
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?