Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
16-08-2017

Groei economie dit jaar voor eerst sinds crisis boven 3 procent


De Nederlandse economie groeit dit jaar stevig door en komt naar verwachting uit op 3,3 procent. In 2018 groeit het bruto binnenlands product (bbp) met 2,5 procent.
Dat staat in de woensdag gepubliceerde concept Macro Economische Verkenning, een raming van het Centraal Planbureau (CPB).

Het is voor het eerst sinds het uitbreken van de crisis in 2007 dat de economische groei boven de 3 procent uitkomt. Er is geen enkele instantie die zo’n hoog groeicijfer raamt.

In de CPB-raming voor 2017 zijn de groeicijfers van de eveneens woensdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over het tweede kwartaal meegenomen. Het statistiekbureau spreekt van een "uitzonderlijk" sterke groei van het bbp dankzij onder andere meer uitgaven van huishoudens. Het is het dertiende kwartaal op rij dat de economie in de lift zit.

De groeiende economie is ook terug te zien in de dalende werkloosheid. Voor dit jaar verwacht het CPB dat 4,9 procent van de beroepsbevolking werkloos thuis zit, voor volgend jaar daalt dat verder naar 4,3 procent.

Bron : Nu.nl
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?