Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
22-02-2016

Gebruik deze technologieën tijdens het solliciteren in Limburg

Tegenwoordig is het woord ‘’online’’ niet meer weg te denken binnen ons dagelijks denken en doen. En je raad het al: zoals een sollicitatie vroeger met de hand werd geschreven gaan we nu steeds vaker online solliciteren, met andere technologieën. Maar daar staat natuurlijk wel tegenover dat degene die aan de andere kant zit ook steeds meer online werkt. Zo worden jouw capaciteiten misschien wel gemeten in een online test en zijn jouw online referenties minimaal even belangrijk als je CV. We laten je zien hoe je de volgende populaire technologieën kunt gebruiken tijdens het solliciteren. Hier een aantal tips:

 • Creëer een eigen website
  Hoe mooi zou het zijn als je online je portfolio kunt laten zien? Tegenwoordig is het belangrijk dat het oog ook wat heeft, dit houdt in dat in veel gevallen de vormgeving ook belangrijk is. Kies vooral elementen die jouw karakter weergeven, zoals kleuren en stijlen die bij je passen.

 • Video CV 
  Een sollicitatiefilmpje. Je kunt hierbij veel meer over jezelf vertellen en het is weer eens iets anders dan alleen een lap tekst met een fotootje rechtsboven in een hoekje. Maar maak het niet te langdradig. Kijk eens naar een aantal onderdelen van deze eerder verschenen blog ‘’Zó promoot je jezelf binnen 1 minuut: Elevator pitch 2.0. En denk ook hier weer aan een visueel aantrekkelijke omgeving en je non-verbale communicatie.

 • Sollicitatie via skype
  Steeds vaker wordt voor deze vorm gekozen tijdens een eerste gesprek. Met één druk op de knop zie jij je potentiële werkgever en hij of zij jou ook. Handig en persoonlijk. Net zoals bij ieder ander sollicitatiegesprek, dien je je optimaal te hebben voorbereid. Webcam en ingebouwde microfoon gecheckt? Denk daarnaast ook aan de achtergrond van het beeld. Een enorme rotzooi, een schreeuwende muurschildering of rondlopende mensen kunnen voor negatieve afleiding zorgen. Mocht je skypen vanaf je telefoon, bedenk dan goed dat je deze het hele gesprek op de juiste hoogte moet houden, zodat je geen vertekend beeld krijgt. Verder geef je uiteraard ook aandacht aan je non-verbale communicatie.

 • Social media als standaard tool
  Hoogstwaarschijnlijk is dit voor jou overbodige informatie, tenminste I hope so! Een groter bereik, snelle deelbaarheid, een grote bekendheid van jou en je werk. Zorg vooral dat je karakter hierin naar voren komt.

Aan de slag in Limburg!
Heb jij door deze tips en technologieën een verfrissend idee gekregen en ben je er klaar voor om te solliciteren? Misschien vind jij wel een aantal passende vacatures in Limburg op onze vacaturesite, die jou dichterbij je droombaan brengen.

Bron: NRC

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


  Gekozen opleidingsniveaus:

  Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


   Wat is je voornaam?

   Op welk e-mailadres?