Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
11-05-2018

Flinke groei Nederlandse economie


De Nederlands economie zit in de lift. Wanneer er afgemeten wordt aan het bbp groeide de economie in 2017 met 3,2 procent. Het is de hoogste groei sinds de crisis, meldt het CBS in een kort overzicht van de economie in 2017. De groei is sterk te danken aan de export. Daarnaast droegen ook de investeringen in vaste activa en de consumptie aanzienlijk bij. De economische groei was voor het eerst sinds 2007 weer groter dan 3 procent.

De groei in 2017 nam ook voor de Nederlandse arbeidsmarkt tal van records mee. Meer mensen dan ooit zijn aan het werk. Ook het gemiddeld aantal werklozen daalde met 101.000 sterker dan ooit.
Het aantal openstaande vacatures steeg tot het hoogste jaaraantal, na het recordaantal vacatures in 2008. Door het oplopen van de vacatures en afnemen van de werkloosheid nam de spanning op de arbeidsmarkt toe. Tegenover elke openstaande vacature stonden in het vierde kwartaal van 2017 gemiddeld 1,8 werkloze personen. Toch was de arbeidsmarkt eind 2017 nog niet zo krap als in 2008. Toen waren er per openstaande vacature 1,3 werklozen.

Bron: CBS
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?