Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
09-08-2019

Flexibele arbeid in Limburg


In Limburg zijn er in 2018 ongeveer 550 duizend werkenden. Vier van de tien werkenden hebben geen vast contract.

BELANGRIJKSTE INZICHTEN :

 • In 2018 is het voor eerst in jaren dat in Limburg het aantal werkenden met een vaste arbeidsrelatie sterker is toegenomen dan het aantal mensen met een flexibele baan.
 • De meeste werknemers in Limburg hebben een vast contract, maar de flexibele schil is de afgelopen jaren gegroeid tot 33 procent in 2018.
 • Als gevolg van de Nederlandse wet- en regelgeving verschillen de kosten en risico’s tussen flexibele en vaste arbeidsrelaties, hetgeen een belangrijke oorzaak is voor de toename van de flexibele arbeid.
 • Er bestaan in Limburg tussen sectoren aanzienlijke verschillen in het aandeel flexibele arbeid binnen het totaal aantal werkenden.
  De sectoren detailhandel, horeca en verhuur en overige zakelijke dienstverlening kennen in Limburg in 2018 het grootste aantal werknemers met een flexibele arbeidsrelatie. 
  De sectoren specialistische zakelijke dienstverlening, cultuur, sport en recreatie en zorg kennen in Limburg in 2018 het grootste aantal zzp'ers.
 • Arbeidsschaarste zal de flexibilisering in specifieke beroepsgroepen en sectoren afremmen. Voor beroepen en sectoren waar geen schaarste is, is het waarschijnlijker dat de trend naar flexibelere arbeidsrelaties onverminderd doorzet.

Bron : arbeidsmarktinzicht

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


  Gekozen opleidingsniveaus:

  Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


   Wat is je voornaam?

   Op welk e-mailadres?