Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
03-04-2019

Flexibel werken leidt tot een hogere productiviteit

Flexibel werken leidt tot een hogere productiviteit

Het doorvoeren van flexibel werken in de organisatie maakt bedrijven efficiënter en competitiever. Nederlandse managers geven aan dat flexibel werken leidt tot een hogere productiviteit. Volgens zo’n 75% van de ondervraagden is een direct effect te zien op het succes van de organisatie.

Flexibel werken maakt bedrijven weerbaarder

71 procent van de Nederlandse managers vindt dat bedrijven door flexibel te werken makkelijker kunnen uitbreiden of inkrimpen. Daarnaast is 66% van de managers het erover eens dat flexibel werken de "speed to market" verhoogt wat de concurrentiepositie van bedrijven versterkt.

Flexibel werken; manage kosten

Met de invoering van de nieuwe internationale boekhoudstandaard waarbij leaseovereenkomsten als schuld op de balans moeten worden gezet, verandert ook de kijk op kantoorruimte. Maar liefst 40 procent van de Nederlandse managers onderzoekt mogelijkheden om naar kortere of flexibelere leaseovereenkomsten over te stappen.

Flexibel werken is de nieuwe norm

Wereldwijd zien managers flexibel werken als de nieuwe norm. Op een schaal van een tot vijf scoorde deze vraag maar liefst een 3.74. Flexibiliteit op het werk zorgt niet alleen voor een betere balans tussen werk en privé. Het onderzoek laat ook zien dat het diversiteit binnen de organisatie stimuleert en voordelen biedt voor bijvoorbeeld werkende ouders en mantelzorgers.

Bron: Managersonline

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?