Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
26-10-2018

Er zit rek in de arbeidsmarkt: Ruim 200.000 mensen werken nog niet

Hoewel de arbeidsmarkt in Nederland krap lijkt, zit er nog voldoende rek in. Zo zijn er nog veel mensen die zich niet aanbieden op de arbeidsmarkt, stelt het ING Economisch Bureau donderdag in zijn halfjaarlijkse rapport over de Nederlandse economie.

Als het percentage mensen dat wil werken naar het niveau van voor de crisis groeit, dan zijn er 219.000 extra potentiële werknemers beschikbaar, concludeert het onderzoek.
Ook zijn er zo'n 400.000 werknemers die meer uren willen gaan werken. De ING-economen schatten dat daarvan zo'n 308.000 daadwerkelijk meer zouden kunnen werken. De twee onaangeroerde groepen zouden de economische groei in Nederland kunnen helpen.

"Wel zullen bedrijven creatiever moeten zijn om dit potentieel aan te spreken", waarschuwt ING-econoom Marcel Klok. "Voor moeilijk vervulbare vacatures, zoals in de ICT, komen deze mensen vaak niet in aanmerking." Volgens Klok moet voor dat soort banen een inhaalslag op het gebied van opleiding worden gemaakt.
Ook zou een betere koppeling van zoekende werkgevers en mogelijk personeel een oplossing zijn. Platformen waarop zij elkaar kunnen vinden, die er tijdens eerdere hoogconjunctuur nog niet was, zijn hier een goed voorbeeld van.

Bron : Nu.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?