Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
04-09-2020

Emoties op de werkvloer


Emoties op de werkvloer horen erbij. Iedereen heeft wel eens een rotdag of veel stress, daarnaast kan je bijvoorbeeld ook de slappe lach hebben of juist erg afwezig zijn. Voor de werksfeer is het echter zeer belangrijk dat je leert omgaan met elkaars emotie. Door je emoties te tonen kan de werksfeer juist worden verbeterd.

Leidinggeven en emoties op de werkvloer

Ook kunnen leidinggevenden emoties tonen, indien ze hier op een goede manier mee omgaan dan kan dat de motivatie van de werknemers verhogen. Als leidinggevende is het dan ook van belang om aandacht te hebben voor je eigen emoties en voor de emoties van de anderen. Het is niet alleen belangrijk dat je ze herkent, maar ook erkent.

Vraag aan de werknemer hoe hij of zij zicht voelt en wat de oorzaak hiervan is. Pas wanneer je de oorzaak van het probleem weet, kun je helpen met een oplossing. Denk na over hoe jij zelf behandeld zou willen worden, doe dit ook zo met jouw werknemers.
Vaak zijn emotionele uitbarstingen een bron van informatie. Een emotionele uitbarsting geeft weer wat voor behoeftes de werknemer heeft.

Het is belangrijk dat je feedback kan ontvangen of geven over emoties. Evalueer momenten waarbij emoties opspelen en kom samen tot oplossingen. Emoties die getoond worden hangen vaak af van de bedrijfscultuur, in welke branche het bedrijf zicht bevindt en welke generatie er werkzaam is. Echter wordt er altijd gewerkt met mensen, dus zijn emoties altijd aanwezig.

Bron : Wetalent

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?