Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
12-01-2018

Een op de zes werknemers maakt in twee jaar promotie


Ongeveer een op de zes werknemers die in 2016 ten minste twee jaar bij hun werkgever werkten, hebben in de voorafgaande twee jaar bij deze werkgever promotie gemaakt. Daar tegenover ging ook één op de 25 in die zelfde periode in functieniveau omloog. Dit is de conclusie die CBS heeft getrokken op basis van hun nieuwe publicatie in Statische trends.

De meeste promoties worden gemaakt door jongeren tot 35, hoogopgeleiden en mannen. Oudere werknemers en werknemers met een mindere gezondheid gingen juist vaker omlaag in het organogram.
 
In deze tijd waar het topic arbeidsparticipatie hot is, is het noemenswaardig dat vrouwen  minder vaak promotie maken dan mannen. Van de vrouwen in het onderzoek had een op de acht promotie gemaakt, van de mannen ruim een op de zes. Het verschil is uit te leggen doordat vrouwen vaker deeltijd werken dan mannen. Deeltijders maken namelijk minder vaak promotie dan voltijders en vrouwen werken relatief vaak in deeltijd. Wanneer alleen gekeken wordt naar deeltijders, dan maken mannen vaker promotie dan vrouwen. Bij voltijders zijn het juist de vrouwen die een stapje hoger maken.

Bron : CBS

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?