Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
05-11-2020

Een medewerker aan het woord - Helpende Plus bij Envida

Van vakkundig en ervaren fietsmonteur bij een groothandel in (sport)fietsen en aanverwante onderdelen naar Helpende Plus in een woonzorgcentrum. De 44-jarige John Ummels voelt zich de koning te rijk dat hij twee jaar geleden de beslissing heeft genomen om het roer volledig om te gooien.

 

 


John’s laatste werkdag als fietsmonteur was 29 september 2017. Vlak daarna startte hij bij Envida met de opleiding tot Verzorgende IG. Persoonlijke omstandigheden en het feit dat hij het bij zijn toenmalige werkgever steeds minder naar zijn zin had, hadden hem aan het denken gezet over zijn toekomst. Wilde hij dit werk blijven doen en zo nee, welke andere mogelijkheden waren er?

Regelmatig kwam de zorgsector in hem op. Wat daarin zeker heeft meegespeeld, is dat zijn zus als verzorgende IG werkt en zijn huidige partner ook. ‘Plots zag ik een advertentie van Envida waarin de Beroependag werd aangekondigd. Dat was in april 2017. Vanaf dat moment is alles heel snel gegaan. De gesprekken die ik heb gevoerd, waren positief. Ik slaagde voor de test en ik heb een aantal dagdelen meegelopen, zowel in de thuiszorg als in een zorgcentrum’.

Het zij-instroomtraject duurt 2 ½ jaar. ‘Officieel heb ik nog een jaar te gaan voordat ik in de functie van gediplomeerd Verzorgende IG mag werken. Ik heb er echter voor gekozen om een stapje terug te doen: Helpende Plus. Dat heeft te maken met een ernstig auto-ongeluk in 1981, waarbij ik een schedelbasisfractuur opliep. Sindsdien heb ik moeite met leren. Dat ik kleurenblind ben, maakt de lesstof van de opleiding tot Verzorgende IG ook niet bepaald gemakkelijker.’

In woonzorgcentrum de Wilgenhof in Bunde voelt John zich helemaal in zijn element. ‘Ik loop fluitend door de gangen. Als ik bij aanvang van mijn dienst binnenkom, en de lachende gezichten van de bewoners zie, kan mijn dag niet meer stuk. Ik voel het als een voorrecht om iets voor deze mensen te kunnen betekenen. De waardering die ik van hen krijg, is enorm.’

Ook over zijn collega’s is John een en al lof. ‘Een hecht team, waarin ieder even belangrijk is. Om het in fietstermen te zeggen: een goed gesmeerde ketting. Bijna elke dag denk ik: ‘dit had ik tien jaar geleden al moeten doen’.

Denk jij ook wel eens na over een carrièreswitch richting de zorg? Zie jij jezelf wel werken bij Envida? Bekijk snel het actuele aanbod van vacatures en begin meteen met solliciteren!

Bron: Envida

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?