Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
18-05-2018

Een kwart van de werktijd gaat verloren aan roddelen


Wanneer er wordt gekeken naar de redenen waarom mensen van baan veranderen, is de slechte werksfeer hier één van. De roddels, pesterijen en kliekjesvorming zijn hier ten grondslag van. Dit concludeert de Belgische organisatiecoach Nele Verrezen in haar boek ‘Gekonkelfoes in organisaties. ‘Waarom roddelen niet zo onschuldig is’ verschijnt later deze maand. In het boek komt onder andere naar voren hoe sommige mensen op het werk systematisch bezig zijn met het onderuit halen van collega’s om er zelf beter uit te komen.
 
“Ik wil vooral benadrukken dat we met ‘roddelen’ niet bedoelen dat iemand achter de rug een onschuldig weetje verspreidt. In onze context gaat het om een doelbewuste strategie om een bepaalde collega in diskrediet te brengen en er zelf voordeel uit te halen. Dat is dus helemaal niet onschuldig,” zo laat Verrezen aan de Belgische website MadeinLimburg.be weten.
 
Door alle processen omtrent dit onderwerp aan het daglicht te brengen, wil ze de taboesfeer weghalen. Onderzoek wijst uit dat maar liefst 25 procent van de werktijd verloren gaat aan roddelen’’. Tevens heeft het altijd een forse mentale impact op het functioneren van medewerkers. Echter wordt ondanks dat de herkenbaarheid groot is meestal helemaal niets gedaan om het probleem aan te pakken.
 
Bron:Madeinlimburg.be
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?